Blog

16-02-2019

Kære dig derude ❤

For noget tid siden købte jeg bogen "Dødevaskeren" af kurdiske Sara Omar, men først i denne weekend har jeg givet mig tid til at sætte mig ned for at læse den.

Den fik ret hurtigt sit tag i mig, og jeg blev således liggende ret længe i min seng denne lørdag morgen - for at læse, og selv om jeg også har nået de ting, jeg havde sat mig for at nå denne lørdag, blev jeg igen og igen ved med at vende tilbage til Saras vigtige bog om at vokse op i et muslimsk samfund som uønsket - alene af den grund, at hun blev født som pige, om skyld og skam, social kontrol, drab, seksuelt misbrug, undertrykkelse, tørklæder og manglende ligestilling - ikke alene i muslimske lande, men også i et land i Danmark, hvor ligesindede søstre stadig må kæmpe for retten til at føle sig lige meget værd som drenge og mænd.

Efter at jeg har læst bogens sidste linje, har jeg lukket bogen, men det betyder ikke, at rædslerne for piger og kvinder som Sara slutter her.

Hvis ikke du allerede har læst Sara Omars bog, så kan jeg varmt anbefale dig den. Den er barsk, men det er virkeligheden nogle gange, og det bliver vi alle nødt til at forholde os til.

Ligeledes vil jeg opfordre dig til at læse Feminas artikel om Sara, som bla. fortæller, at hun - efter at have udgivet bogen, må leve under det danske politis beskyttelse.

 

https://www.femina.dk/kultur/kendte/sara-omar-jeg-risikerer-mit-liv-jeg-kan-gaa-ud-paa-gaden-lige-efter-det-her-interview

 

Lørdagskram fra

Rikke

 

 

 

 

 

14-02-2019

Måske længes du også indimellem efter en partner? En kæreste, som du kan dele kærligheden med.
Måske er du tilmed træt af røvkedelige kaffedates, der ikke fører nogen vegne?
Måske er du frustreret over at rende ind i den samme type hele tiden? ...

I anledningen af Valentines dag har jeg et godt tilbud til dig, der ønsker at blive klogere på datinglivet og alt det midt imellem.

I samarbejde med Kirk Rønler, sexolog, foredragsholder og datingekspert har jeg fået lov til at give dig mulighed for nedenstående tilbud

Et tilbud som både giver dig:
1 x signeret bog (værdi 249,-)
1 x online foredrag ‘Sådan får du en kæreste’ (Værdi 195,-)
1 x online foredrag ‘feminin og maskulin energi’ (Værdi 195,-)
1 x porto med tracking (værdi 41,-)

Alt du skal gøre er at klikke på nedenstående link:

https://kirkroenler.simplero.com/…/special/ASgAFRT2HLXmv6yf…

 

Glædelig Valentines dag til både dig, der er single og til dig, som er i et forhold ❤

Kærligst fra Rikke

29-12-2018

For mig er et års passeren og dermed et nyt års kommen altid tid til refleksion. Således bestræber jeg mig altid på at gå ind i det nye år med nye faglige og personlige udviklingsaspekter, for der er altid noget, vi som menneske kan arbejde med for at nå derhen, hvor vi som menneske gerne vil hen.

Hver befinder vi os på vores egen livs rejse. Ikke alle rejser er lige nemme, og selvom det nogle gange ville være prisværdigt, så er de bump, vi ind imellem møder på vores vej, med til at gøre os stærke og med til at udvikle os i den rigtige retning – HVIS vi vel at mærke er bevidste om det.

Har du fundet DIN retning og ved du, hvad du skal arbejde med i det kommende år for at komme derhen, hvor du gerne vil?

Jeg håber, du kommer godt ind i det nye år, og at der forude venter dig en masser muligheder for at udvikle dig ❤

Nytårskram fra

Rikke

15-12-2018

Når man som jeg ligger her på sofaen med kraftige menstruationssmerter og ditto blødning krydret med lidt humørsvingninger, så kan det være en anelse svært at se det positive i at skulle igennem det her hver eneste måned år efter år.

Jeg husker helt tydeligt, da jeg fik min menstruation som 12-årig. Jeg husker både frygten, da jeg opdagede, jeg blødte, og jeg husker den fælles nysgerrighed blandt mine veninder i min klasse ift., hvem der havde fået sin menstruation og hvem der endnu ikke havde. 

Nu 22 år senere er frygten for længst passé, mens nysgerrigheden er vendt tilbage – dog i en anden afskygning end tidligere. For nylig stiftede jeg nemlig bekendtskab med Laura Grubb i hendes live foredrag om den kvindelige cyklus og hormoner. Til daglig underviser Laura kvinder i selvsamme emner, og der er faktisk en helt del nyttig viden, hvis du ønsker at udnytte og bruge din cyklus til noget positivt og konstruktivt.

Jeg tænker, de fleste piger/kvinder ofte ”kun” er fokuseret på den første fase af deres cyklus – menstruationen og oftest ikke tænker nærmere over, at menstruationen faktisk kun er første del af en cyklus på i alt 4 faser, som jeg her vil beskrive kort:

  1. fase er perioden, der kaldes ”vinter”, hvor du har din menstruation og bør gå lidt i hi. Da fasen ofte er forbundet med smerter og ubehag, er det helt legalt at forkæle dig selv med afslapning og hygge på sofaen, men du bør også vide, at det er i denne periode, at du bedst evner at kombinere følelser og fornuft ved hjælp af dine intuitive evner, så det vil du med fordel kunne drage nytte af,  hvis du eksempelvis skal træffe større beslutninger. 

  2. fase kaldes ”forår”. Rent fysiologisk sker der det, at kønshormonet østrogen stiger, som får kroppens eget lykkehormon til at stige. Det er derfor, du i denne periode ser mere lyst og optimistisk på verden. Det er nu, det er genialt at gå i krig med nye ting – om det så er nye hobbyer eller nye projekter på arbejdet. 

  3. fase: Efter forår står sommeren som bekendt for døren, og denne tid er i den kvindelige cyklus karakteriseret ved ægløsningen, og det er her, du er mest frugtbar. Fra naturens side peaker mængden af østrogen og testosteron. Sidstnævnte får dig til at være mere risikovillig, mens østrogen får dig til at blive (endnu) mere tiltrækkende. Alt dette kan du udnytte ved at være mere social med kollegaer, venner og familie. Du kan med fordel gå i byen og tiltrække en mage, du kan med fordel gå ud og sælge dig og dine projekter eller holde det perfekte oplæg på jobbet i skolen. 

  4. fase: I denne fase forsvinder den fede energi, vi ellers lige havde, og energiniveauet daler, ligesom den ofte gør med efterårets rusk og regn. Biologisk handler det ganske enkelt om, at hormonet progesteron peaker netop nu, og lægger en dæmper på hormonet østrogen. Accepter den dalende energi og læg dig på sofaen med et tæppe og en varm kop the, når du har mulighed for det. Hvis du rent arbejdsmæssigt har mulighed for at koncentrere dig om lidt mere indadvendte arbejdsopgaver, så gør endelig det med fordel.

 

Ovenstående skulle gerne hjælpe dig til at forstå, hvordan du kan bruge dig selv bedst i løbet af din cyklus´ 4 faser.

Jeg er ovenud taknemmelig for, at jeg er blevet bevidst om min cyklus, og er glad for, at jeg for 3-4 år siden droppede at bruge hormonel prævention (som jeg i øvrigt har brugt siden mine teenageår), for bruger du hormonel prævention, så må jeg desværre skuffe dig med, at du netop går glip af de 4 faser, og i stedet vil de for længst være erstattet af jævn leverpostej, og du vil således gå glip af al den potentiale, der netop lægger gemt i din cyklus.

Lørdagskram fra mig til dig

 

02-11-2018
I vores samfund er der rigtig meget fokus på præstationer – for mange handler det om at have børn, som er bedst i skolen og til sport, og for mange voksne giver det sig ofte udslag i at yde 110 % på jobbet for at gøre sig fortjent til den eftertragtede ros og anerkendelse hos chefen og kollegaer – også selvom det i værste fald sker på bekostning af manglende søvn og hjertebanken og ender med stress og depression.
 

På de sociale medier vil vores unge mennesker helst se lige så godt ud som de kendte, mens mange af vi voksne har travlt med at poste de populære speltboller og den hjemmelavede marmelade med avl fra egen have. Hvilket kan være fint nok, hvis ikke det ofte handler mere om en følelse kun at være noget værd, hvis vi PRÆSTERER.

Når mange af os derimod står foran spejlet og kigger på os selv, vrænger vi næse af vores eget spejlbillede, for vi er jo bare os – i en ikke altid tiltrækkende ikkephotoshoppet udgave. Og når du tager blikket fra dit eget spejlbillede og går væk fra spejlet, trækker du den smilende maske ned over dit eget ansigt og går atter ud og møder verden.

Har du tænkt på, hvordan du taler til og om dig selv? Og har du tænkt på, at måden du taler til dig selv, smitter af på dine børn helt fra de er små og op igennem deres teenageår, og at dine egne ord til dig selv har en afgørende betydning for dine børns selvværd?

I går viste min 12-årige datter mig dette smukke glaskunst, hun for nylig har lavet, og det varmer mig helt ind i hjertet at se, at hun har taget budskabet til sig - om at elske sig selv og have en grundlæggende følelse af at være ok.

God weekend og husk at tal pænt til dig selv ❤

 

Kærlig hilsen

Rikke