03-03-2018

Kvindelige fællesskaber

Forleden aften var jeg som sexolog inviteret til Ladies night i nabobyen med spisning og efterfølgende mulighed for at besøge de mange spændende og forskelligartede stande med alt, hvad et kvindehjerte kan begære.

Det var en vellykket aften med mere end 90 kvinder i alle aldre samlet, og det lunede mit hjerte, for i et maskulint samfund har vi brug for de her feminine fællesskaber, hvor vi kan dyrke det feminine, det sårbare og det kropslige, og hvor vi kan få lov til at snakke igennem. Du har sikkert allerede selv bemærket det - at vi kvinder har et særligt behov for at snakke, og det er faktisk med til at frigøre kroppens egen lykkehormon oxytocin. Og jeg skal love for, der blev snakket og grinet. Der blev prøvet tøj, smykker, givet massage, trukket indsigtsrige kort og mange var også forbi mig, hvor der blev snakket både parhold, Fifty shades of Grey, kønsroller og hvordan barndomstraumer kan have en negativ indflydelse på ens voksenseksualitet.

Selv forlod jeg selv selskabet nogle timer senere og følte mig selv glad og opstemt - over de nærværende og dybe snakke og med en følelse af at have fået videreformidlet hvad vi sexologer beskæftiger os med.

God lørdag derude

Kram fra Rikke