02-11-2018

Selvværd, speltboller og selvkritik

I vores samfund er der rigtig meget fokus på præstationer – for mange handler det om at have børn, som er bedst i skolen og til sport, og for mange voksne giver det sig ofte udslag i at yde 110 % på jobbet for at gøre sig fortjent til den eftertragtede ros og anerkendelse hos chefen og kollegaer – også selvom det i værste fald sker på bekostning af manglende søvn og hjertebanken og ender med stress og depression.
 

På de sociale medier vil vores unge mennesker helst se lige så godt ud som de kendte, mens mange af vi voksne har travlt med at poste de populære speltboller og den hjemmelavede marmelade med avl fra egen have. Hvilket kan være fint nok, hvis ikke det ofte handler mere om en følelse kun at være noget værd, hvis vi PRÆSTERER.

Når mange af os derimod står foran spejlet og kigger på os selv, vrænger vi næse af vores eget spejlbillede, for vi er jo bare os – i en ikke altid tiltrækkende ikkephotoshoppet udgave. Og når du tager blikket fra dit eget spejlbillede og går væk fra spejlet, trækker du den smilende maske ned over dit eget ansigt og går atter ud og møder verden.

Har du tænkt på, hvordan du taler til og om dig selv? Og har du tænkt på, at måden du taler til dig selv, smitter af på dine børn helt fra de er små og op igennem deres teenageår, og at dine egne ord til dig selv har en afgørende betydning for dine børns selvværd?

I går viste min 12-årige datter mig dette smukke glaskunst, hun for nylig har lavet, og det varmer mig helt ind i hjertet at se, at hun har taget budskabet til sig - om at elske sig selv og have en grundlæggende følelse af at være ok.

God weekend og husk at tal pænt til dig selv ❤

 

Kærlig hilsen

Rikke