16-02-2019

Dødevaskeren - en bog, du bliver nødt til at læse

Kære dig derude ❤

For noget tid siden købte jeg bogen "Dødevaskeren" af kurdiske Sara Omar, men først i denne weekend har jeg givet mig tid til at sætte mig ned for at læse den.

Den fik ret hurtigt sit tag i mig, og jeg blev således liggende ret længe i min seng denne lørdag morgen - for at læse, og selv om jeg også har nået de ting, jeg havde sat mig for at nå denne lørdag, blev jeg igen og igen ved med at vende tilbage til Saras vigtige bog om at vokse op i et muslimsk samfund som uønsket - alene af den grund, at hun blev født som pige, om skyld og skam, social kontrol, drab, seksuelt misbrug, undertrykkelse, tørklæder og manglende ligestilling - ikke alene i muslimske lande, men også i et land i Danmark, hvor ligesindede søstre stadig må kæmpe for retten til at føle sig lige meget værd som drenge og mænd.

Efter at jeg har læst bogens sidste linje, har jeg lukket bogen, men det betyder ikke, at rædslerne for piger og kvinder som Sara slutter her.

Hvis ikke du allerede har læst Sara Omars bog, så kan jeg varmt anbefale dig den. Den er barsk, men det er virkeligheden nogle gange, og det bliver vi alle nødt til at forholde os til.

Ligeledes vil jeg opfordre dig til at læse Feminas artikel om Sara, som bla. fortæller, at hun - efter at have udgivet bogen, må leve under det danske politis beskyttelse.

 

https://www.femina.dk/kultur/kendte/sara-omar-jeg-risikerer-mit-liv-jeg-kan-gaa-ud-paa-gaden-lige-efter-det-her-interview

 

Lørdagskram fra

Rikke