Blog

21-09-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg betragter mig selv som et spirituelt menneske, og grundlæggende tror jeg på:

 

  1. At vi alle er lige

  2. At vi alle er en gnist af det guddommelige ❤

  3. At der en grund til, vi hver især er sat på denne jord ❤

  4. At vi alle har ret til at blive set, hørt og forstået og ikke mindst elsket ❤

  5. At der er en grund til, at vi møder de mennesker, vi møder – enten for at afslutte noget i et tidligere liv og /eller for at blive klogere på os selv ❤

     

Derfor gør det mig bare generelt trist, når vi ikke behandler hinanden ordentligt og med en grundlæggende respekt og ligeværdighed.

Jeg har i den sidste tid fået kendskab til adskillige mennesker, som har haft svært ved at finde deres berettigelse og plads her i livet, og den følelse kan jeg godt nikke genkendende til – både når jeg kigger tilbage i mit eget liv og selv dér hvor jeg står i dag, kan jeg mærke, at jeg indimellem trækker mig, fordi jeg kan mærke, at der er mennesker omkring mig, som enten ret tydeligt ignorerer mig eller ”maser” sig forbi mig fordi de med stor sandsynlighed nærer en følelse af, at de er mere værd og har mere ret til at være her.

Jeg både undres og er nysgerrig på årsagen til, at de handler som de gør.

Når "de" forsøger at gøre sig mere værd end et andet menneske, handler det jo i bund og grund om merværd, som sjovt nok bunder i mindreværd.

Men som sagt så tror jeg på, at vi alle er lige og at vi har lige meget ret til at være her. Så næste gang du buldrer forbi et andet menneske og måske lige supplerer med enten en omgang verbal nedgørelse eller et ligegyldigt blik så stop i stedet op og anerkend i stedet det andet menneske, du står over for. 

Og lær dit barn at gøre det samme.

Jeg garanterer dig for, at verden vil blive et meget rarere og bedre sted for alle at være i.

Kram og god weekend

 

 

 

 

09-09-2018

Det var en veloplagt, kærlig og humoristisk Kirk Rønler, der kærligt tog sit publikum under sine vinger, da hun forleden havde sat Aarhus og en masse singlekvinder (og en enkelt mand) stævne, og som igennem egne erfaringer, indhentet viden, redskaber og værktøjer guidede os igennem en aften, hvor vi havde muligheden for at blive klogere på os selv og på hvorfor vi måske ikke lige havde fundet en kæreste.

Kirk Rønler er - udover at være danselærer og foredragsholder med foredrag bl.a. i København, Aarhus, Aalborg, Vejle m.fl. - også ved at uddanne sig til sexolog og debuter i disse dage også som forfatter til bogen ”Sådan får du en kæreste”. En bog, som jeg i øvrigt varmt kan anbefale.

 

Kirks drøm med foredraget ”Lær hvorfor du ikke møder en kæreste” er at give sit publikum de bedste muligheder for at møde kærligheden ved bl.a. at præsentere os for forskellige redskaber og værktøjer inden for personlig udvikling og sexologi.

 

Jeg selv var først og fremmest mødt op som sexolog og blogger og glædede mig til at opleve Kirk og høre, hvad hun havde på hjerte. Min yngste datter på 9 år var dog knapt så begejstret over at skulle undvære sin mor på en onsdag aften, hvor vi sædvanligvis ynder at hygge sammen, men da hun så hørte titlen på Kirks foredrag, var hun anderledes positivt stemt og hun lagde ikke skjul på hendes egen forventning om, at så kunne det da være, jeg snart kunne indfri hendes store ønske om at få en mand i huset.   Og ja - jeg selv er også single og har været det de sidste 5 år, og selv om jeg trives ganske godt, så var jeg da også nysgerrig på, hvilke guldkorn Kirk havde at dele ud af, for lige som mange andre singler længes jeg da også efter tosomhed, samhørighed og den berøring, der følger med ved det at have en kæreste. Jeg har dog ikke brugt tiden på at date, men har i stedet brugt tiden på at udvikle og modne mig selv, så jeg nu føler, jeg står stærkere og klar til et nyt forhold.

 

For rigtig mange singler i dagens Danmark er Kirks foredrag og bog med stor sandsynlighed kærkomment – for for mange er det med kærligheden nødvendigvis ikke så ligetil, og jeg selv oplever da også, at rigtig mange singler ”derude” både hungrer og opgiver i deres søgen efter at finde en kæreste og én at dele livet med, fordi de bare ikke rigtig formår at lykkedes med det.

 

Spørgsmålet er så, hvorfor vi er så mange singler og hvorfor vi ikke lykkedes med at finde en kæreste? Måske fordi kravene til en potentiel kæreste er for mange og for krævende i forhold til, hvordan vedkommende skal være og se ud? Kirks råd var i hvert fald at tage et ekstra grundigt kig på listen over kardinaler, som mange har og revurdere hvert eneste kardinal og finde ud af, om det nu også fortsat skal forblive på listen og om kardinalerne idet hele taget er vores egne eller om de i virkeligheden er afstedkommet af vores samfund eller familie.

 

I Kirks eget singleliv valgte hun modigt og nysgerrigt at begynde at date det modsatte af, hvad der stod på hendes liste for på den måde at finde ud af, hvor vigtigt det egentlig var. For mig er der ingen tvivl om, at Kirk har fat i noget vigtigt her, og at det ofte er i denne kategori, at vi har det med at ”låse” os selv fast i mængden af krav om udseende m.m., og at vi på den måde kan komme til at takke nej til én, der kunne have haft kærestepotentiale,  så jeg tænker bestemt, at der er mange singler, der vil have glæde af at vende ”det hele” lidt på hovedet. For Kirks eget vedkommende betød det i hvert fald, at dét og en helt masse personlig udvikling i sidste ende ledte hende i den ”rigtige” retning og i armene på kærligheden.

 

Om røvsyge kaffedates og om at gøre sig umage

En skjult lille opsang blev det også til, for i mange singlers ønske om at komme i et kærlighedsforhold svarer indsatsen ofte ikke til det, vi ønsker at investere i en date og dermed i det andet menneske. Oftest har vi en forventning, om at der skal være kemi/gnist fra første færd – og helst inden caffe latten er drukket, - og ellers er det farvel og tobak og videre og hjem på Tinder igen. I opsangen lå der fra Kirks side derfor et ønske om at gøre sig mere umage, om at investere og således give kærligheden og det andet menneske en chance.

 

Samtidig opfordrede hun også til at skippe de ”røvsyge kaffedates” og intetsigende gåture rundt om diverse søer og lign. og i stedet gøre noget andet, som kan være med til at ”spille hinanden gode” og hvor den ene fx er på hjemmebane og ikke mindst arrangere dates med dopaminskabende indhold.

Kirk mener også, at årsagen til, vi ikke bare møder en kæreste, ofte hænger sammen med, at vi har travlt med at realisere os selv og derfor har for travlt til at møde en potentiel kæreste – med undtagelse af søndag eftermiddag, fordi vi ganske enkelt er pisseliderlige. Dér fik hun i hvert fald mig – både hvad angår liderlighed og selvrealisering.

 

Hormonelle påvirkninger, kærlighedssprog og selvreflektion

Der er ingen tvivl om, at hende Kirk har dykket godt og grundig ned i dating-verdenen, og hendes nysgerrighed efter selv at blive klogere, kommer uden tvivl hendes publikum til gode. Både når det kommer til at finde ud af sit eget kærlighedssprog og at date ud fra selvsamme bevidsthed, betydningen af hvordan vores egen livssmerte, kærlighedsbagage og komfortzone kan være med til at spænde ben for os og ikke mindst hvordan hormonelle påvirkninger har inflydelse på vores evne til at tiltrække en partner.

 

Således blev vi også klogere på, hvordan vi kvinder faktisk kan tage på date med kendskab til vores cyklus. Som kvinde kan det måske for nogle komme som noget af en overraskelse, men faktisk kan du igennem bevidstheden om din egen hormonelle cyklus tiltrække en partner, som tilmed kan vise sig at være det rette match. Under din ægløsning har du således et øget indhold af testosteron, som gør, at du er mere udadvendt, mere risikovillig og mere liderlig. Både dine læber og bryster bliver i forbindelse med ægløsning større og dit ansigt mere symmetrisk. Alt sammen kun for at tiltrække den rette mage, så du i bund og grund kan formere dig. Men selvom Kirk ikke ligefrem ville opfordre kvinder til at skippe p-piller og andre hormonelle præventionsmidler, så synes hun nu alligevel, det var og er værd at tænke over. Og det synes jeg faktisk også.

 

Jeg tror, aftenen var en øjenåbner for mange og at den både under og efter har givet anledning til en hel del selvreflektion, fordi vi ofte bare tager på den der gåtur eller kaffedate uden at tænke nærmere over, om vi kunne gøre det på en anden måde.

 

Skulle du sidde derude og tænke: ”Ej, det foredrag gad jeg godt at have været med til, så har jeg så fået et megagodt tilbud af hende der Kirk, som jeg gerne vil give videre til dig

Et tilbud som både giver dig:
1 x signeret bog (værdi 249,-)
1 x online foredrag ‘Sådan får du en kæreste’ (Værdi 195,-)
1 x online foredrag ‘feminin og maskulin energi’ (Værdi 195,-)
1 x porto med tracking (værdi 41,-)

Din pris: 299,-

 

Alt du skal gøre er at klikke på nedenstående link:

 

https://kirkroenler.simplero.com/…/special/ASgAFRT2HLXmv6yf…

 

Du kan også læse mere på www.kirkronler.dk og på www.sådanfårduenkæreste.dk 

Tilbage er der vidst kun at sige: Tak Kirk ❤ fordi du så gavmildt delte ud af dig selv og al din viden og på den måde gjorde os klogere på, hvorfor vi ikke bare får en kæreste

 

Kærligst fra Rikke

08-09-2018

 

Efter både at have rundet København og Odense i denne måned for at undervise på Joan Ørtings Sexologuddannelse, er det blevet lørdag aften.

Jeg indrømmer, jeg er træt efter at have været monstertideligt oppe og særlig i betragtning af, at det er på en lørdag – men det er også træthed på den gode og opløftende måde. Fordi jeg føler, JEG LYKKEDES med min undervisning. At jeg både formår at give viden, visdom, refleksion og selvindsigt hos den enkelte elev.

For mig er det vigtigt, at min undervisning er en god blanding af fakta, inddragelse af mig selv, historier fra virkelighedens verden suppleret med visuelle billeder/filmklip og sidst, men ikke mindst at det er undervisning krydret med tid til eftertænksomhed og refleksion hos den enkelte elev.

At være sexologstuderende handler ikke kun om at blive fagligt klædt på. Det handler i høj grad også om personlig udvikling. Vi har alle en historie med os, og når vi som sexolog sidder foran en klient, kan vi ikke gå længere med denne, end hvad vi har gået med os selv. Derfor bliver jeg særlig taknemmelig og rørt, når jeg kan se, at min undervisning vækker en elevs selvbevidsthed og erkendelse af, at der vidst er noget, de bliver nødt til at arbejde med.

For mig er det en ære og af stor betydning, at jeg får lov til at undervise kommende sexologer, så de opnår en større viden, så de kan og gøre brug af den, når de senere skal ud i verden som sexologer.  

Jeg er meget ambitiøs, når jeg forbereder mig op til min undervisning (måske også nogle gange for meget), men jeg kan bedst lide at være velforberedt, og så elsker jeg at sidde og nørde med mit powerpoint, så det sidder i skabet og indgår som et lækkert krydderi til min undervisning. Fordi jeg er så ambitiøs, så kræver min undervisning også 100 % mit fokus og nærvær både i dagene op til og under min undervisning.

Og så bliver jeg altså bare sindssyg glad, når de efterfølgende udtrykker deres tilfredshed, for så ved jeg, at jeg er lykkedes med min undervisning. Men dermed ikke sagt, at alt er perfekt – jeg bliver også klogere fra hver gang, jeg står derude på gulvet og går efterfølgende hjem for at reflektere og evaluere, så jeg kan blive endnu bedre ❤

 

 

 

 

28-04-2018

Intetanende steg en ung kvinde med mod på livet og en lys fremtid foran sig ombord på verdens største hjemmebyggede ubåd d. 10. august sidste år. Hun havde ikke nogen som helst ide om, at denne dag ville blive den sidste, og at hun netop var den sidste og altafgørende brik i en mands puslespil. En mand, som gennem årerne øjensynlig var blevet mere og mere seksuelt afvigende og grænsesøgende og som i tiden op til den skæbnesvanger aften var meget optaget af de såkaldte ”snuff”-videoer (dødsporno), hvor kvinder bliver halshugget eller spiddet. Højst sandsynlig er hans pornoforbrug startet i det små, hvorefter trangen til at se porno er eskalereret og hvor det pornografiske indhold er blevet mere og mere avanceret og voldsomt.

Peter Madsens omgangskreds står helt uforstående tilbage og har svært ved at genkende den mand, de troede, de kendte. Som inspirerede dem i forhold til sit arbejde og som var et forbillede for dem. Hans elskerinder havde ikke oplevet ham som voldelig, men derimod som en sympatisk elsker, som tilmed var blevet smidt ud af ”Det sorte selskab” alene af den grund at han havde været for passiv. Men indeni ham har der efter alt at dømme været en mørkelagt side, hvor forbudte fantasier har kredset om at lege med livet og med døden. Med kvinder og med smerte. Fantasier, som han ikke har kunne slippe, og som med tiden højst sandsynligt har optaget ham mere og mere. At han var optaget af kvinder og vold er ikke et enestående eksempel. Der er mange mænd out there, der tænder på at udsætte kvinder for smerte og der findes ligeledes kvinder, som nyder at blive udsat for det.

Seksuelle fantasier tager oftest sit udgangspunkt i barndomstraumer og som sexolog ville jeg være nysgerrig på, hvordan hans barndom var både i forhold til forældre og jævnaldrende og hvordan hans første seksuelle erfaringer var.

Mens jeg nærer den dybeste medfølelse for Kim Wall, som mistede livet alt for tidligt og på bestialsk vis, så er jeg som sexolog på den anden side naturligvis også nysgerrig på, hvad der ligger til grund for denne mands seksualitet.

Som sexolog skal man kunne favne alle – med alt lige fra par, der gerne vil optimere deres sexliv, den seksuelt misbrugte, den pædofile og mænd og kvinder, som har en afvigende seksualitet, hvor voldtægter og sexdrab desværre kan blive udfaldet, hvis man ikke søger hjælp i tide og således undgår at forvolde skade på uskyldige.

Peter Madsen tog ikke ansvar for sit ulmende mørke og konsekvenserne heraf, hvilket kostede en ung og uskyldig kvinde livet, og i torsdags blev han således dømt skyldig i at have begået et drab, der er begået med kynisme og - som retten slår fast - har været seksuelt motiveret.

Husk at søge hjælp – helst inden det er for sent.

 

03-03-2018

Forleden aften var jeg som sexolog inviteret til Ladies night i nabobyen med spisning og efterfølgende mulighed for at besøge de mange spændende og forskelligartede stande med alt, hvad et kvindehjerte kan begære.

Det var en vellykket aften med mere end 90 kvinder i alle aldre samlet, og det lunede mit hjerte, for i et maskulint samfund har vi brug for de her feminine fællesskaber, hvor vi kan dyrke det feminine, det sårbare og det kropslige, og hvor vi kan få lov til at snakke igennem. Du har sikkert allerede selv bemærket det - at vi kvinder har et særligt behov for at snakke, og det er faktisk med til at frigøre kroppens egen lykkehormon oxytocin. Og jeg skal love for, der blev snakket og grinet. Der blev prøvet tøj, smykker, givet massage, trukket indsigtsrige kort og mange var også forbi mig, hvor der blev snakket både parhold, Fifty shades of Grey, kønsroller og hvordan barndomstraumer kan have en negativ indflydelse på ens voksenseksualitet.

Selv forlod jeg selv selskabet nogle timer senere og følte mig selv glad og opstemt - over de nærværende og dybe snakke og med en følelse af at have fået videreformidlet hvad vi sexologer beskæftiger os med.

God lørdag derude

Kram fra Rikke